Size uygun terapi yöntemini birlikte keşfedelim.

Terapi Yöntemlerimiz

Bilişsel Davranışçı Terapi

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), insanların olumsuz düşüncelerini fark etmelerine ve bunları daha sağlıklı olanlarla değiştirmelerine yardımcı olan bir terapi yöntemidir. Düşüncelerimizin duygularımızı ve davranışlarımızı etkilediği fikrine dayanır. Kaygı, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), fobiler, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) ve bağımlılıkla mücadele eden kişiler bu terapi yönteminden büyük fayda görebilir. 

Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi

Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi (KİPT), insanların sosyal ilişkilerindeki sorunları çözerek ruhsal sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olan bir terapi yöntemidir. Depresyon, kaygı ve düşük özgüven gibi sorunların, geçmiş ve mevcut ilişkilerle bağlantılı olabileceğini kabul eder. Özellikle depresyon, yas, ilişki çatışmaları, sosyal kaygı ve rol değişimleri (örneğin ebeveyn olmak, boşanmak) yaşayan kişiler bu terapiden fayda görebilir. 

Şema Terapi

Şema Terapi, çocukluk ve gençlik dönemlerinde oluşan ve hayat boyu tekrar eden olumsuz düşünce ve davranış kalıplarını (şemaları) değiştirmeye odaklanan bir terapi yöntemidir. Özellikle kendini değersiz hissetme, terk edilme korkusu, aşırı fedakarlık, duygusal yoksunluk gibi derin duygusal sorunları olan kişilere yardımcı olur. Borderline kişilik bozukluğu, depresyon, anksiyete, ilişki problemleri ve travma geçmişi olan kişiler bu terapiden fayda görebilir. 

Ebeveyn Danışmanlığı

Ebeveyn Danışmanlığı, anne-babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarını, sınır koymalarını ve karşılaştıkları zorlukları daha iyi yönetmelerini sağlayan bir rehberlik sürecidir. Çocuklarda davranış sorunları, öfke kontrolü, okul problemleri, uyum ve gelişimsel zorluklar, ergenlik dönemi çatışmaları gibi konularla başa çıkmak isteyen ebeveynler bu danışmanlıktan fayda görebilir. 

 

Fanus'un güvenli alanında terapiye ilk adımınızı atın.

*

Fanus'un güvenli alanında terapiye ilk adımınızı atın. *